Ensiksi on mainittava, että olen tyytyväinen erityisesti seikasta, että tälläkertaa pystyi jopa havaitsemaan koiran aivojen olemassaolon. :D Toisinsanoen oli tälläkertaa ihan sellaisella tuulellakin, että treenaus maistui ja käskyjä kuunneltiin. Ja pääaiheethan olivat tänään liikkeestä seisominen ja vapaahyppy.

Paikallamakuita otettiin alussa ja lopussa. Ne menivät mutkattomasti yhtä kertaa lukuunottamatta, jolloin joltain oli kai jäänyt aivan Paten nenän eteen nami maahan, joka sen oli ehdottomasti saatava ja ylöshän (vielä aivan viimeisten sekuntien aikana) sitä noustiin. No, sitten vain otettiin uudemman kerran. Paikallaolot Pate kyllä osaa, siihen luotan. Maahanmenoa treenaan sen kanssa edelleen erityisesti, se vaan on tahmea. Kyllä vähän tuntuu että maahanmenossa noita kaksoiskäskyjä tulee kokeessa pakostakin, mutta saa nähdä.

Liikkeestä seisominen sujuu suht hyvin, pysähtyy kyllä 'seiso'-käskyn kuullessaan eli se on okei sinänsä. Meidän on kuiteskin treenattava varmaan liikkeelle lähtöjä, koska koira välillä tuppaa alkumetreillä jätättämään, mutta ottaa kyllä sitten välin umpeen. Läksynkuulusteluna myös liikkeestä maahanmeno, ekana pipariksi, sitten päätettiin että hidastan vauhtia ennen käskyä hiukan- ja sujui. :)

Sitten oli vuorossa vapaahyppy. Patella oli tästä toistaiseksi vain kys. lähtökohta: se tietää, mitä hyppääminen on. No, ensin koitettiin hiukan ihan vaan esteen yli menoa. Sitten jokainen vuorollaan niin, että asetuttiin esteen eteen, käsky 'hyppy', koira hyppää, jää seisomaan paikalleen (käsketään jäädä) ja ohjaaja menee koiran viereen käskien istumaan. Olin itseasiassa aika yllättynyt, miten hyvin se sujui samantien. Luulen, että liike onnistuu, kun vaan sanon käskyn ja ehdoin tahdoin otan  muutaman miinuspisteen sillä, että käytän pientä käsimerkkiä apuna. Ennemmin se kun että liike menee nollille. ^^

Lopuksi oli vielä luoksetulo, joka meni oikein hyvin. <:

Viikon päästä olisi sitten ne möllikisat. Luoja tietää mitä siitäkin tulee... :D