Tänään oli sitten möllitoko, johon kilpailukurssimme päättyi. Tuomarina oli Tom Saura ja omiin odotuksiini nähden meillä meni ihan hyvin. En edes periaatteessa uskonut Paten pääsevän läpi, mutta kurssiin kuuluvana juttuna en halunnut poiskaan sitä jättää ja olihan se todella hyvä kokemus tulevaa varten. :)

Yhteisliikkeet menivät hyvin: luoksepäästävyydestä 10 ja paikallamakuusta 8. Miinuspisteet siitä, kun jouduin antamaan 'kaksoiskäskyn' käden liikkeellä.

Yksilösuorituksissa olimme viidensinä vuorossa. Innostin ennen tätä Patea mahdollisimman paljon ja sitten olikin jo meidän vuoromme. Hihnassa seuraaminen meni plörinäksi, en ollut ikinä pitänyt hihnaa niin, kuin sitten nyt tuomari käski kehässä. Piti pitää molemmissa käsissä, minä kun olin aina pitänyt vaan toisessa. Pate vähän katseli, että missäs namit ja jätätti, siitä 5½. Seuraaminen vapaana meni onneksi vähän paremmin, itseasiassa yllättävän hyvin. Saimme siitä 7, miinukset kun Pate sattumoisin päätti viimeisellä metrillä aivan liikkeen lopussa poiketa tuomarin luo. :o Liikkeestä maahanmeno meni hyvin, vaikka sitä alunperin pelkäsin. Aika hitaasti koira meni maahan kyllä, tuli 7 pistettä. Luoksetulo oli reipas, tuomari kehui vauhtia, mutta perusasento jäi vinoksi. Siitä 8. Liikkeestä seisominen, mikä on aina sujunut ihan ok, meni nollille: olen kai harjotellut heikompaa liikettämme, maahanmenoa, niin paljon, että Pate päättikin sitten lopulta vähän pähkäiltyään kuitenkin mennä maahan. Hyppyähän koitimme ekaa kertaa viikko sitten, enkä edes uskaltanut toivoa Paten hyppäävän asianmukaisesti. Se ei hypännyt kahdesta ekasta käskystä, joten menihän se nollille. Tuomari sanoi, että voin silti antaa Paten hypätä sen yli. Hyppäsihän se sitten komealla loikalla, mutta turhaa se nyt siinä vaiheessa enää oli. :D Kokonaisvaikutelmamme oli 7½.

Ihme, että Paten keskittyminen pysyi noinkin hyvin ilman namia, jonka kanssa kuitenkin aina treenataan harjoituksissa.

Osanottajia oli yhteensä 9, myös kurssilaisten lisäksi muita (osa kurssilaisista jäi pois). Voittaja oli kurssillamme novascotiannoutajauros ja Pate jäi sitten viimeiseksi tuloksella ALO3 ja 118,5 pistettä. Vähän söhlättiin, mutta läpi päästiin ja ihan oikeasti, meni kyllä todella yli omien odotusteni jopa ja tyytyväinen olen! Ja sitä paitsi Pate oli ylivoimaisesti nuorin koira, muut olivat jo ihan aikuisia, 3-8 vuotiaita. :D Sekä kisat ja kurssi olivat todella hyvä ja hyödyllinen kokemus, jotka auttoivat meitä eteenpäin ja olemme tosiaan kehittyneet huimasti, pelkästään jo sen takia, että on pakostakin tullut treenattua enemmän. ;)

Sauran Tom sanoi lopussa meille kolmelle noutajan omistajalle (kurssillamme ollut tolleri ja kisaan osallistunut kultsu), että hän Kaakon noutajien ja Kssk:n puheenjohtajana mielellään näkisi täältä oman noutajajoukkueen piirimestaruuksissa edustamassa, ovat kai joskus alkusyksystä. Mietin, että taidan kuitenkin suosiolla jättää meidän osaltamme seuraavaan vuoteen. :D Kun nyt ensin ihan rauhassa sinne ekoihin virallisiin tokokisoihin osallistutaan. ;>

Nyt on koko kesä aikaa treenailla, niin katsotaan sitten, milloin suunnattaisiin sinne viralliseen alokas-luokan starttiin. :)